Ремонт мікрохвильових печей

Мікрохвильовка – невід’ємний атрибут сучасної кухні, але, як будь-яка техніка, вона з часом виходить з ладу. Однією з найчастіших причин поломки мікрохвильової печі є безвідповідальне ставлення до техніки, а саме нерегулярне миття камери.

Під час підігрівання їжі виділяється велика кількість жиру, яка й осідає на стінках печі та на слюдяній пластині, що захищає магнетрон. Температура, до якої нагріваються жирні залишки, становить більше 1000°С. Внаслідок прогару слюди жир потраплає і на сам магнетрон, що приводить до його перегорання.

Другою причиною виходу з ладу є потрапляння жиру всередину мікроперемикачів, які відповідають за своєчасне відключення високовольтного трансформатора під час відкриття дверки мікрохвильової печі. Внаслідок цього стається коротке замикання та виходить з ладу запобіжник, піч перестає працювати. Але й трапляється, що елементи мікрохвильової печі виходять з ладу й через заводський брак, такий як неякісні високовольтні конденсатори та високовольтні діоди, що призводить до перегорання запобіжника.

Нагадуємо, що самостійно ремонтувати мікрохвильову піч небезпечно, оскільки для роботи магнетрона потрібна висока напруга до 4kV. І хоча мікрохвильовка може бути не підключена до мережі 220V, якщо вийде з ладу високовольтний діод, який розряджає високовольтний конденсатор, а в ньому є залишковий заряд, що може бути смертельним для людини, вона зможе вдарити струмом.

IMG_20210128_180318_015

Зображення 2 з 5